Welke van de industriële keramiek heeft de beste slijtageweerstand?

July 21, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Welke van de industriële keramiek heeft de beste slijtageweerstand?

Welke van de industriële keramiek heeft de beste slijtageweerstand?

 

De reden waarom de industriële keramiek zeer wijd op diverse gebieden wordt gebruikt, en zijn slijtageweerstand zijn onafscheidelijk, dan volgende door de elektronische de keramiekfabrikant van Verenigde Staten Cheng om u aan de industriële keramiek te introduceren waarin de beste prestaties van de slijtageweerstand.

 

De industriële slijtvaste keramiek als naam impliceert, met een bepaalde slijtageweerstand. De slijtvaste keramiek is keramiek met uitstekende slijtageweerstand, is de huidige toepassing van meer industriële keramiek alumina keramiek, zirconiumdioxydekeramiek en de keramiek van het siliciumcarbide. Zo wat de industriële keramiek de meeste slijtageweerstand heeft?

 

Van de huidige technische mogelijkheden, alumina is de keramiek het meest slijtvast, omdat hij goede hardheid heeft, hardheid is ook hoog, is het enige nadeel de prijs is te hoog. De keramiek van het siliciumnitride is ook meer slijtvast, siliciumnitride, de moleculaire formule voor Si3N4, is belangrijke structurele ceramische materialen. Het is super-harde materieel, inherent lubricious en bestand tegen slijtage en scheur; sterke corrosieweerstand en oxydatieweerstand bij hoge temperaturen.

 

Alumina is de slijtvaste keramiek speciale die korundkeramiek van AL2O3 als belangrijkste grondstof en zeldzame metaaloxides als smeltende die agent wordt gemaakt, bij op hoge temperatuur van 1.700 graden wordt geroosterd. Dan wordt het gecombineerd met speciaal rubber en met hoge weerstand organisch/anorganisch respectievelijk bindmiddel.

 

Zijn slijtageweerstand is 266 keer dat van mangaanstaal en 171,5 keer dat van hoog chromiumgietijzer. Zijn dichtheid is 3.6-3.9g/cm3, slechts de helft dat van staal, dat de materiaallading kan zeer verminderen. Zijn prestatieskenmerken omvatten hoge hardheid, goede slijtageweerstand, en lichtgewicht. Zijn Rockwell-hardheid is HRA80-90, die tweede slechts aan diamant is en ver de slijtageweerstand van slijtvast staal en roestvrij staal overschrijdt.

 

Bovengenoemd is de inhoud aan u door Mecheng keramiek wordt gebracht die. Mei Cheng-de keramiek is een inzameling van onderzoek en de ontwikkeling, productie, verkoop in één van de elektronische keramiekondernemingen, begin vermelde bedrijven, wordt gevestigd in de Provincie van Hunan, Xinhua-Provincie, elektronisch keramiekindustrieterrein, behandelt een gebied van 8W-vlakte. Hoofdzakelijk bezet in: zirconiumdioxydekeramiek, alumina keramiek, talkkeramiek en andere onderzoek van de niet-oxydekeramiek en ontwikkeling en toepassing.